NOVINKY

    • Novinky

        • Zbierka Dni nezábudiek
          • Zbierka Dni nezábudiek

            Dňa 4.10. 2023 sa naša škola prvýkrát zapojila do zbierky s názvom “Dni Nezábudiek”, ktorú organizuje Liga za duševné zdravie. Dlhodobým cieľom zbierky je podpora rozvoja siete starostlivosti o ľudí s duševnými poruchami a ich sociálneho začlenenia, fungovanie prevádzky Linky dôvery Nezábudka, odbúranie predsudkov a podpora ľudských práv.

            Prečo práve kvietok NEZÁBUDKA? Modrý kvietok nezábudky je symbolickým vyjadrením krehkosti duševného zdravia a vyzýva ľudí NEZABÚDAŤ, že bez duševného zdravia nemôže existovať ani fyzické zdravie, lebo sa navzájom ovplyvňujú.

            Veríme, že sa táto udalosť na našej škole stane tradíciou.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a prispeli, najmä našim študentkám a študentom pri organizovaní zbierky. Tiež Základnej škole Andreja Bagara a Mestskému úradu Trenčianske Teplice za prijatie skupiniek našich študentov a podporu dobrej veci. :-)

        • Účelové cvičenie, KOŽAZ
          • Účelové cvičenie, KOŽAZ

            Milí študenti, 

            v piatok 13.10.2023 sa uskutoční účelové cvičenie / kurz na ochranu života a zdravia.

            Stretneme sa v budove školy ráno o 9.00 hod., program pre jednotlivé triedy realizujú triedni učitelia.

            Nezabudnite si priniesť svačinu a oblečenie prispôsobte na pobyt v prírode. 

        • Damián Flóro na Top 10 v Bukurešti
          • Damián Flóro na Top 10 v Bukurešti

            Veľký úspech dosiahol mladý slovenský stolnotenisový reprezentant Damián Flóro na európskom mládežníckom turnaji Top 10 v rumunskej Bukurešti (29. 9. - 1. 10. 2023), kde si vybojoval 2. miesto. Zverenec reprezentačného trénera kadetov SR Dalibora Jahodu dosiahol v konkurencii najlepších hráčov vekovej kategórie do 15 rokov na starom kontinente 7 víťazstiev - 2 prehry, pred ním skončil len suverénny víťaz medzi kadetmi Tiago Abiodun z Portugalska.  

            Flórovi vyšiel vstup do turnaja. Až na konci druhého hracieho dňa utrpel prvú prehru so suverénnym Abiodunom (0:4). Na Top 10 zvládol tri zo štyroch sedemsetových súbojov vrátane dôležitých duelov v boji o pódiové umiestnenie s Poliakom Patrykom Žyworonekom(4:3) a Danilom Fasom z Talianska (4:3).  „Mojou ambíciou bolo dostať sa do prvej päťky, napokon to dopadlo ešte lepšie, čo ma veľmi potešilo. Bol to môj najvydarenejší turnaj, počas ktorého som sa cítil skutočne veľmi dobre, a to som potvrdil aj výsledkami," spokojne dodal 15-ročný rodák z Bánoviec nad Bebravou, ktorý pochádza z neďalekej obce Otrhánky.  Z výsledkov na mládežníckom Top 10 v Bukurešti (29. 9. - 1. 10. 2023): Dvojhra kadetov: Damián Flóro (SR) - Robert Alexandru Istrate (Rum.) 4:2 (8, 3, -4, -11, 6, 7) Damián Flóro (SR) - Botond Zoltán Varga (Maď.) 4:3 (8, 9, 6, -10, -7, -2, 2) Damián Flóro (SR) - Patryk Žyworonek (Poľ.) 4:3 (8, -4, -7, -6, 9, 9, 10) Damián Flóro (SR) - Petr Hodina (Rak.) 4:2 (7, -9, 7, 8, -5, 6) Damián Flóro (SR) - Nathan Pilard (Fr.) 4:1 (9, 7, -9, 9, 8) Damián Flóro (SR) - Tiago Abiodun (Portug.) 0:4 (-8, -4, -8, -7) Damián Flóro (SR) - Julian Rzihauschek (Rak.) 3:4 (-9, -10, -5, 4, 10, 7, -9) Damián Flóro (SR) - Danilo Faso (Tal.) 4:3 (8, 6, -6, -4, 7, -8, 11) Damián Flóro (SR) - Sandro Cavaille (Fr.) 4:2 (-5, 7, 4, 7, -9, 6) 

             Konečné poradie: 1. Tiago Abiodun (Portug.) 18 bodov (9 víťazstiev / 0 prehier), 2. Damián Flóro (SR) 16 (7/2), 3. Patryk Žoworonek (Poľ.) 15 (6/3). 

            Damiánovi v mene celej školy srdečne gratulujeme a ďakujeme mu za vzornú reprezentáciu našej školy  a samozrejme mu prajeme  veľa úspechov do jeho ďalšej športovej kariéry. 

            Tréner: Soňa Krovinová. 

        • Podarilo sa!
          • Podarilo sa!

            Naša škola sa zapojila do SELFIE - projektu online sebahodnotenia, ktoré škole pomáha posúdiť, ako využíva digitálne technológie na inovatívne a účinné vzdelávanie.

            Tento medzinárodný projekt zastrešuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

            Z výsledkov žiackych a učiteľských SELFIE-dotazníkov vyplynulo, aké vybavenie by našej škole pomohlo zlepšiť výchovno - vzdelávací proces. No a práve to sa nám podarilo z tohto projektu získať! Počítače "all in one", tablety s klávesnicami a ďalšie príslušenstvo.

            Cesta do úspešného cieľa projektu síce nebola ľahká, no stálo to za to. Čo poviete? :-)

        • Prezentácie stredných škôl začali
          • Prezentácie stredných škôl začali

            Senica – Začiatok školského roka je za nami a pred nami sú prezentácie stredných škôl v krajských mestách. Tentokrát sa náš tím vybral odprezentovať našu školu do Senice. Trochu sa síce zdržali na cestách kvôli rekonštrukcii niektorých cestných úsekov, ale nakoniec dorazili načas.

            Senica je trochu od ruky, ale aj tam sú veľmi šikovní športovci a obzvlášť milí ľudia so špecifickým záhoráckym akcentom. Tak nech sa vám podarí osloviť čo najviac športovcov! 😊

        • GRATULUJEME! Stanislav Ďuriš novým asistentom reprezentačného trénera U18!
          • GRATULUJEME! Stanislav Ďuriš novým asistentom reprezentačného trénera U18!

            Stanislav Ďuriš je novým asistentom trénera U18. S potešením môžeme oznámiť, že od septembra sa náš dlhoročný futbalový tréner a kolega STANISLAV ĎURIŠ stal asistentom trénera slovenskej reprezentácie vo futbale v kategórii U18.

            Ako asistenta trénera si ho vybral bývalý reprezentačný hráč a tréner Martin Fabuš. Stanko žije futbalom a miluje svoju prácu. Nie je len trénerom, ale aj mentorom, psychológom a dobrým človekom, ktorý nikdy nikoho neodmietne a ak môže, vždy pomôže. To, že je kvalitný tréner, je vo futbalovej odbornej verejnosti známe už dlho, veď v MŠK Žilina bol jeho zverencom aj Milan Škriniar, ktorý úspešne rozbehol svoju futbalovú kariéru a zmaturoval na našej škole, aj práve vďaka Stankovi. Aktuálne je s reprezentáciou na medzinárodnom turnaji „Memoriál Václava Ježka“ v Čechách.

            https://futbalsfz.sk/u18-nominacia-na-memorial-vaclava-jezka/

             

            Veľmi nás teší, že práve na našej škole pôsobí takýto kvalitný tréner. Stanko, gratulujeme a držíme palce 😊

             

            Sme hrdí na náš kolektív, ktorý je príkladom odbornosti, ľudskosti a je zárukou toho, že vašim deťom bude dobrým príkladom.

             

            Vedenie školy

        • Alex vyhral nad Tsitsipasom
          • Alex vyhral nad Tsitsipasom

            ​​​​​​Atény – životný úspech podal slovenský reprezentant v tenise a študent našej školy Alex Molčan vo víkendovom stretnutí Davisovho pohára medzi Slovenskom a Gréckom. Pre Slovensko zabezpečil dva body a dokázal zdolať piateho hráča sveta Stefanosa Tsitsipasa v troch setoch 7:6, 4:6, 6:3. Aj vďaka tomu a výhre vo štvorhre Slovensko vyhralo 3:1 na zápasy a prebojovalo sa do februárovej kvalifikácie o postup na budúcoročný finálový turnaj.

            Alex neskrýval radosť, toto sú jeho prvé slová priamo na kurte: "Mám veľkú radosť, že sme vyhrali náročný zápas v Grécku a ja som prispel k triumfu dvoma bodmi. Veľkú pochvalu si zaslúžia aj Zeli s Lukim, ktorí odohrali skvelú štvorhru. Proti Stefanosovi som nastúpil maximálne koncentrovaný. Dôležité bolo, že v kľúčových momentoch som bol mentálne silný. Som spokojný s predvedeným výkonom,"

            ​​​​​​​Alexovi gratulujeme a v ďalšom priebehu sezóny držíme palce 😊

            ​​​​​​​--------

            Stretnutie I. svetovej skupiny Davisovho pohára:   GRÉCKO - SLOVENSKO 1:3
             

            Alexandros Skorilas - Alex Molčan 1:6, 1:6
            Stefanos Tsitsipas - Lukáš Klein 6:7 (3), 7:6 (5), 4:0 - skreč
            Petros Tsitsipas, Stefanos Tsitsipas - Igor Zelenay, Lukáš Klein 3:6, 7:6(5), 3:6
            Stefanos Tsitsipas - Alex Molčan 6:7(6), 7:5, 3:6

            Zdroj: stz

            Fotky: Kostas Kominis

        • OZNAM - Zmluva o štúdiu
          • OZNAM - Zmluva o štúdiu

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, študenti,

            aj v tomto školskom roku Vám bude „ZMLUVA O ŠTÚDIU" zaslaná poštou na adresu v dvoch vyhotoveniach. Jedno vyhotovenie zostáva Vám a druhé treba vypísať (meno a priezvisko zákonného zástupcu, adresa zákonného zástupcu, dátum a miesto podpisu), podpísať a doručiť škole. Zmluva o štúdiu obsahuje poplatky – školné, dôležité informácie ohľadne získavania odborných vedomostí, športovej činnosti, práv a povinností žiaka, školy a zákonného zástupcu počas štúdia na škole.

             

            Termíny: 

            Doručenie "Zmluvy" k Vám domov, do 13.9.

            Doručenie "Zmluvy" späť do školy, najneskôr do 22.9.

            Ak ste počas štúdia zmenili adresu bydliska, alebo iné osobné údaje, neodkladne o tom informujte školu zaslaním aktuálnych údajov na sekretariat@sportovegymnazium.sk.

             

            POZOR: Doručenie "Zmluvy o štúdiu" v stanovenom termíne je jedna zo základných požiadaviek zotrvania žiaka na škole! 

             

            Adresa školy:

            Súkromná stredná športová škola 

            SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice

             

            Za pochopenie a spoluprácu vopred ďakujeme.

            ---

            Vedenie školy

             

        • Stravovanie v šk. r. 2023/2024
          • Stravovanie v šk. r. 2023/2024

            Informácie a pokyny pre stravníkov (študentov a rodičov) našej školy na šk. r. 2023/2024. V prípade, že sa budete chcieť stravovať v školskej jedálni pri ZŠ, je potrebné vyplniť prihlášku a odovzdať ju v ŠJ čo najskôr (denne v čase od 7.00 do 12.00 hod.). Bližšie informácie na t. č. 0902 520 316, alebo priamo v kancelárii vedúcej ŠJ, alebo mailom miroslava.chabadova@ttzs.sk.

            Prihlášku na stravovanie nájdete v tomto odkaze

        • Späť do školy, už čoskoro
          • Späť do školy, už čoskoro

            Milí naši študenti!

            Prázdniny sa nám pomaly končia. Dúfame, že ste si poriadne oddýchli, načerpali nové sily a že sa v zdraví opäť čoskoro uvidíme v škole.

            Kedy presne to bude? V pondeok 4.9.2023 o 9.00 hod. v budove našej školy.

            Prvý deň absolvujete s triednymi učiteľmi vo svojich triedach, kde si poviete všetko potrebné. Tiež sa stretnete s trénermi ohľadom organizácie tréningového procesu.

            Od utorka budeme pokračovať podľa nového rozvrhu, s ktorým sa oboznámite pošas 1. školského dňa, alebo ho nájdete na webovej stránke školy.

             

            Tešíme sa na vás, užite si posledné voľné prázdninové dni :)

        • Obhajoby záverečných prác 2023
          • Obhajoby záverečných prác 2023

            V dňoch 7. – 9. 6.2023 študenti našej školy obhajovali záverečné kvalifikačné práce s cieľom získať trénerské licencie. Nové nadobudnuté znalosti a skúsenosti preukazovali pred príslušnou športovou komisiou vyučujúcich z oblasti športového tréningu. Trénerské licencie získalo celkovo 29 žiakov. Sme na našich žiakov veľmi hrdí, pretože disponovali nielen vedomosťami, ale v neposlednom rade aj dávkou kreativity, flexibility a odvahy pri prezentovaní svojej práce.

            Žiaci, ktorí sa z dôvodu športovej vyťaženosti nezúčastnili obhajoby, budú tak môcť učiniť v septembri školského roku 2023/2024.

        • Úspech našej žiačky Nastasie Lillien Pastorkovej na MS
          • Úspech našej žiačky Nastasie Lillien Pastorkovej na MS

            Úspech našej žiačky 2. ročníka Nastasie Lillien Pastorkovej na 31. Majstrovstvách Slovenska

            v pretláčaní rukou, čiže v armwrestlingu v senioroch a 29. Majstrovstvách Slovenska

            v junioroch.

            MS sa konali 14.-15. apríla 2023. Dejiskom siláckeho zápolenia

            bolo mesto Revúca, kde so svojimi „železnými“ rukami

            rekordne pretekalo 162 armwrestlerov v zastúpení niekoľkých slovenských

            armwrestlingových klubov. Nana premiérovo na MS hájila farby myjavského klubu TJ AWK Spartak Myjava pod vedením

            trénera a zároveň aj súťažiaceho Martina Klimeka. Armwrestling na Slovensku nie je neznámym

            športom, má už dlhoročnú tradíciu a je zapísaný v spoločenstve uznaných športov GAISF. V kategórii Juniorky U18 vo váhovej kategórii do 60 kg si Nana vybojovala v tvrdých zápasoch 1. miesto na pravačku a v tej istej kategórii 2. miesto na ľavačku. Nana sa zapojila aj do súbojov

            žien, kde v kategórii ženy do 60 kg rovnako skvele bojovala a nakoniec si odniesla 3. miesto na

            pravú ruku. Prvé miesto v juniorkách, ktoré obsadila na tomto šampionáte, jej dalo možnosť

            reprezentovať Slovensko na ME. Z predchádzajúcich podujatí, sa Nana zúčastnila celonárodných súťaží 1. a 2. kola SNLP

            (Slovenská národná liga pretláčania) pod názvom Kokavská ruka, kde súťažila po prvýkrát a

            v juniorkách získala prvé miesto na pravačku aj ľavačku. V 2. kole SNLP si vybojovala

            v kategórii Juniorky U18 vo váhovej kategórii do 60 kg 1. miesto na pravačku a v tej istej

            kategórii 2. miesto na ľavačku. Nastasia sa zapojila aj do súbojov žien, kde v kategórii ženy do

            60 kg aj napriek skvelému výkonu nedosiahla na zlato a obsadila druhé miesto na pravú ruku. V kategórii ženy zvádzala súboje ľavačkou, kde obsadila 7. miesto. Nana sa zúčastnila aj silových zápolení na medzinárodných súťažiach, kde vo Vyšegrade v

            Maďarsku na XVII. Juniorskom Armwretslingovom Grand Prix obsadila 1. miesto na ľavú ruku

            a 2. miesto na pravú ruku. V Českej Republike na medzinárodnej súťaži Golemova ruka v Dolnom Bousove, ktorá sa

            konala v marci, naša žiačka obsadila 3. miesto v kategórii Junior 18 +55 na pravú aj ľavú ruku. Pravidelná a poctivá tréningová príprava vo Fitness Centre Amadeus pod vedením Gabriely

            Ježíkovej priniesla našej bojovníčke želaný úspech v podobe vynikajúcich umiestnení, kde

            predviedla svoju silu a bojovnosť. Tento armwrestlingový maratón bude pokračovať ďalšími súťažami na celonárodnej aj

            medzinárodnej úrovni a zároveň aj reprezentačným sústredením v Rimavskej Sobote, kde budú

            prebiehať sparingy. Nana sa bude postupne pripravovať v rámci tréningových príprav v duchu -

            bez odriekania, trpezlivosti a prekonávania bolesti nie je možné dosiahnuť úspech. A na záver, ako povedal Marcus Aurelius, že povahu si treba stále zlepšovať a zdokonaľovať, tak

            to platí i v športe a vo výkonoch športovcov. Túto myšlienku zdieľa Nana ako aj všetci športovci

            a tréneri, ktorí žnú krásne športové úspechy. Pretože víťazstvo patrí pripraveným.

        • Naša Vanesa Sabadková je MAJSTERKA SR 2023!!!
          • Naša Vanesa Sabadková je MAJSTERKA SR 2023!!!

            Máme veľkú radosť z obrovského úspechu našej prváčky Vanesky Sabadkovej! 

            O pretekoch bližšie informuje JUDO KLUB DUBNICA:

            V Bratislavskom Dome športu konali Majstrovstvá Slovenska v jude dorastencov a dorasteniek.

            Vzhľadom k skutočnosti, že nám niekoľko pretekárov prešlo do kategórie juniorov a dvaja chlapci sú stále v rekonvalescencii po zranení, vycestovali sme dnes len s jedinou pretekárkou, ale s veľkou chuťou a ambíciami.

            A naše ,,želiezko v ohni,, Vaneska Sabadková, svoje ambície aj dokázala premeniť z túžby na skutočnosť.

            Vo váhe do 70 kg si v prvom zápase so svojou súperkou poradila presvedčivo žime wazou/škrtením/, v druhom zápase rozhodla krásnym hodom na ippon a v poslednom rozhodujúcom zápase zdolala svoju súperku technikou zo skupiny kasecu waza/ páčením/.

            Vybojovala si tak titul Majsterka SR pre rok 2023 v kategórii do 70 kg dorasteniek. Urobila tak obrovskú radosť nielen sebe, nám trénerom a rodičom, ale aj všetkým fanúšikom a priaznivcom dubnického Judo klubu. Gratulujeme, ďakujem za predvedené výkony a vzornú reprezentáciu klubu.

            P.S. Veľké poďakovanie patrí aj jej sparing partnerke Markéte Veselkovej, ktorá, aj keď už preteká v kategórii junioriek, ochotne vycestovala s nami, aby zabezpečila potrebný sparing pri rozcvičení.

        • Organizácia vyučovania počas maturít
          • Organizácia vyučovania počas maturít

            Milí študenti!

            Podobne ako v minulom školskom roku, aj tento rok budete 4 dni voľna počas maturitných skúšok (25.5, 26.5, 29.5. a 30.5.) prioritne využívať na absolvovanie odbornej praxe z predmetu základy športovej prípravy, prípadne na prácu na zadaných projektoch, sajtoch a na samoštúdium.

            Dňa 1.6. 2023 (Deň detí) bude riaditeľské voľno.

             

            Vedenie školy

             

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje