NOVINKY

    • Novinky

        • Prijímacie talentové skúšky
          • Prijímacie talentové skúšky

            Vážení uchádzači o štúdium, prijímacie talentové skúšky sa na našej škole uskutočnia 5.5.2021 o 8.30 hod.

            Presný harmonogram dostane každý prihlásený uchádzač mailom.

            Druhé kolo prijímacích skúšok sa bude konať o týždeň, dňa 12.5.2020 o 8.30 hod. 

            Tešíme sa na vás :)

        • KINESS - školský časopis
          • KINESS - školský časopis

            Milí žiaci, rodičia, čitatelia,

            predstavujeme Vám druhé číslo nášho školského časopisu KINESS, v ktorom sa dozviete, aké úspechy dosiahli naši športovci, ako trávia čas študenti počas lockdownu a tiež si môžete prečítať rozhovor s niektorými z našich pedagógov. Okrem toho sa môžete inšpirovať s prípravou obedu, po ktorom nemusíte mať žiadne výčitky ;). Želáme príjemné čítanie! 

        • Molčan postúpil do hlavnej súťaže 
          • Molčan postúpil do hlavnej súťaže 

            Náš študent a úspešný tenista Alex Molčan postúpil do hlavnej súťaže dvojhry na challengeri 80 v talianskom Ríme (44 820 EUR, antuka vonku). Vo finále kvalifikácie, ktoré bolo kvôli dažďu prerušené a natiahnuté do dvoch dní, si poradil s najvyššie nasadeným Uzbekom Denisom Istominom 6:3, 3:6, 6:1.

        •  Kiara Žabková získala titul
          • Kiara Žabková získala titul

            Naša žiačka Kiara Žabková získala titul vo štvorhre na turnaji TE3 hráčov do 14 rokov v chorvátskom Vinkovci. Spolu s Češkou Alenou Kovačkovou v pozícii najvyššie nasadeného páru zdolali vo finále domáce trojky pavúka Biondičovú s Miškovičovou 1:6, 7:6(6), 13-11. Okrem titulu v debli si Žabková pripísala aj semifinále vo dvojhre. V tom nestačila na druhú nasadenú Nemku Nastasiju Nesterovicovú a napokon prehrala 3:6, 2:6.

        • Od pondelka 12.4. maturanti opäť v škole !
          • Od pondelka 12.4. maturanti opäť v škole !

            Od pondelka 12.4.2021 začína prezenčná výučba pre žiakov maturitných ročníkov (triedy 4.ŠA a VIII.OA). 

            Žiaci týchto tried sú pri vstupe do školy povinní preukázať sa negatívnym antigénovým testom alebo PCR testom.

            Vyučovanie bude od 12.4. pokračovať podľa rozvrhu uverejnenom na webovej stránke školy pod názvom ROZVRH OD 12.4.2021.

        • What If ..... ?
          • What If ..... ?

            Maturita, tradičná „skúška dospelosti“ bola zrušená i tento školský rok. Pre niekoho úľava, pre iných pocit určitého sklamania, pretože sa na tento dôležitý moment dospievania pripravovali od začiatku školského roka. Vzdelávací program našej strednej športovej školy je zameraný na prípravu žiakov so športovým nadaním pre štúdium na vysokej škole a pre výkon povolaní a odborných činností v športe. Najvhodnejšou kombináciou je prepájanie teórie so životom prípadne simulovanie reálnych životných situácií. V tomto spočívala príprava našich študentov na ústnu skúšku z anglického jazyka, ktorá zahŕňala sčasti teóriu daných maturitných tém ale najmä aplikáciu vlastných skúseností a zážitkov. Jedným z príkladov slúži prepojenie témy „ Role models and Ideals“ , kde študenti na základe vlastnej skúsenosti prezentovali osobnosti, ktoré v ich životoch zohrali dôležitú úlohu. A keďže naši študenti sú aktívni športovci, skúste si zatipovať, kto sú ich „Idoly?“  Možno budete sami prekvapení.

        • SME ONLINE
          • SME ONLINE

                 Súčasná situácia vo svete i u nás  otočila naše životy a zabehnuté denné rutiny naruby. Ráno vstať, obliecť sa a ísť do školy bolo pre nás absolútnou samozrejmosťou. Pod vplyvom súčasných okolností sa postupne stalo to, že naša škola sa nezačína zvonením školského zvončeka ale zapínaním počítačov, telefónov či tabletov a pripájaním sa na vyučovacie hodiny cez rôzne platformy. Zrazu sa zo študentských izieb stali zároveň triedy, v ktorých trávia študenti väčšiu časť dňa. To, že online výučba má svoje výhody i nevýhody a študenti by si mali vytvoriť svoj vlastný časový harmonogram bola veľmi atraktívna téma, ktorej sa venovali naši študenti na hodinách anglického jazyka. Vo svojich prezentáciách porovnávali aké by mali byť ideálne podmienky a očakávania podľa odborníkov, rodičov a učiteľov Vs ako to v realite funguje u nich doma. Každopádne, mnohí z nich dokážu počas vyučovania robiť aj niekoľko ďalších činností, čím dokázali vložiť do svojich prezentácií značnú dávku humoru.  A čo Váš online deň?

        • Slovenský Federer?
          • Slovenský Federer?

            Mimoriadne nadaný športovec a náš študent. Peter Privara o prvom bode do ATP a Rafa Nadalovi. Koľko peňazí potrebuje ročne? Peťo, držíme palce!

        • Futbalisti napriek mladému veku hrávajú najvyššie súťaže
          • Futbalisti napriek mladému veku hrávajú najvyššie súťaže

                 Našu školu navštevuje viacero kvalitných hráčov, ktorí sú veľmi talentovaní. Máme široké zastúpenie klubov prvej a druhej ligy, kde naši žiaci, aj keď vekovo mladší, pravidelne nastupujú a hrajú futbal na profesionálnej úrovni. Naša škola spolupracuje s Akadémiami MŠK Žilina, DAC Dunajska streda, AS Trenčín, FK Dubnica nad Váhom a vytvára vďaka nášmu zriaďovateľovi a pod vedením profesionálnych trénerov pre našich študentov výborné podmienky.

            1 liga:

            Valjent Martin – RCD Mallorca

            Čmelík Lukáš - MFK Karviná

            Slaninka Martin – ŠKF Sereď

            2. liga:

            Cyprian Adam – FK Dubnica nad Váhom

            Szetei Filip – KFC Komárno

            Veselovsky Dominik – FC ŠTK 1914 Šamorín

            Steinhubel Kristián - FK Fotbal Třinec

        • Naši reprezentanti na turné v Južnej Amerike
          • Naši reprezentanti na turné v Južnej Amerike

            Nitrianska tenistka a žiačka našej školy sedemnásťročná Bianca Behúlová sa už viac ako rok pripravuje v NTC. V utorok 2. februára odletela so svojim trénerom Ivanom Košecom do Južnej Ameriky na juniorské turnaje série ITF1 a ITF JA. Spolu s Biancou do Ameriky odcestovali aj ďalší naši žiaci Radka ZelníčkováPeter Benjamin Privara. Spoločne sa v meste Salinas budú pripravovať na turnajovú šnúru v Ekvádore v meste Salinas. Ďalej sa presunú na turnaje do Paraguaja a Brazílie.

            Naše mladé nádeje budú pod vedením svojich trénerov zbierať skúsenosti zo sveta tenisu.

            Všetkým držíme palce a veríme že budú úspešne reprezentovať nie len našu školu, svoje kluby, ale aj Slovensko.

            Zdroj: https://mynitra.sme.sk/c/22590928/behulova-prebrazdi-juznu-ameriku.html

        • Peťo Privara získal prvé body medzi mužmi.
          • Peťo Privara získal prvé body medzi mužmi.

            Prechod medzi mužov sa nášmu žiakovi a talentovanému tenistovi Petrovi Benjamínovi Privarovi podaril. Stačilo mu nato päť zápasov, aby získal prvé body do mužského rebríčka ITF. Ešte vlani hrával na juniorských turnajoch do 16 rokov, kde potvrdil svoj obrovský talent a potenciál a zaslúžene ukončil tenisový rok 2020 na poste európskej jednotky. Po tom, ako absolvoval sústredenie v akadémii Rafaela Nadala, rozhodol sa v dejisku vyskúšať štart aj na mužských turnajoch ITF.

            Na prvom z nich prehral v druhom kole kvalifikácie, na druhom však úspešne vyhral kvalifikáciu, pričom v druhom kole si poradil aj so synom Toniho Nadala (Rafovho strýka a bývalého dlhoročného trénera). V hlavnej súťaži na neho čakal skúsený dvadsaťšesťročný Čech Václav Šafránek, ktorému v minulosti patrila 191. priečka rebríčka ATP. Privara mu dovolil uhrať iba šesť gemov. V druhom kole síce prehral s Francúzom De Schepperom 62 63, ale prvé body získal už na svojom druhom turnaji. A to je sľubný začiatok medzi mužmi..

            Peťovi gratulujeme a držíme palce na ďalších turnajoch. 

        • ČESKA EXTRALIGA V STOLNOM TENISE
          • ČESKA EXTRALIGA V STOLNOM TENISE

            Náš žiak Filip Delinčák, reprezentant SR v stolnom tenise a momentálne najväčší talent v tomto športe na Slovensku aj napriek zlej situácii (aktuálne sa u nás netrénuje a nehrajú sa žiadne súťaže) naďalej trénuje  a zbiera obrovské skúsenosti v českej extralige mužov, konkrétne za ostravský klub "TTC Ostrava". Ako sa mu darí sa môžete presvedčiť naživo, alebo zo záznamu na jeho stránke https://www.filipdelincak.sk/. Držíme  palce a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy.

             

        • KÚP MI KNIHU - ANGLICKÚ!!
          • KÚP MI KNIHU - ANGLICKÚ!!

            KÚP MI KNIHU - ANGLICKÚ. Spieva Miroslav Žbirka vo svojej  hitovke, čím len potvrdzuje fakt, že Knihy sú dôležitou súčasťou nielen kultúry, ale najmä vzdelania.

            Mnohé výskumy a štúdie potvrdzujú, že čítanie kníh v cudzom jazyku aktívne podporuje a rozvíja v nemalej miere úroveň daného jazyka.

            Čítanie anglofónnej literatúry ja najlepší spôsob ako si rozširiť a osvojiť slovnú zásobu, pochopiť gramatické štruktúry viet ako aj samotných jazykových výrazov. Je to najlepšia cesta ako začať “Cítiť, Vnímať a Rozmýšľať” v anglickom jazyku.

            Nanešťastie, niekedy je náročné nájsť tie správne knihy vzhľadom k úrovni jazyka  študentov.  A práve preto študentky V.OA triedy si pripravili zaujímavé prezentácie kníh, ktoré prečítali a veľmi ich zaujali. Ak stále váhate, nech sa páči: “ VYBERAJTE”

        • Mr Blair Anderson: Learn about New Zealand
          • Mr Blair Anderson: Learn about New Zealand

            Minulý rok v decembri navštívil našu školu Mr Jamie Byrne zo Škótska, lektor jazykovej školy Language&Partner, a jeho hodiny konverzácie sa stretli u našich študentov s kladným ohlasom. Aj napriek súčasnej pandemickej situácii a online vzdelávaniu sme chceli študentom zatraktívniť hodiny anglického jazyka. Dňa 16.12. sa k našim maturantom, V.OA a VII.OA pripojil vzácny hosť, Mr Blair Anderson z Nového Zélandu. Blair pôsobí ako lektor v jazykovej škole Language&Partner v Trenčíne a pripravil pre študentov prezentáciu o svojej rodnej krajine, zaujímavosti, ale čo bolo najpodstatnejšie, že študenti sa mohli pýtať na všetko, čo ich zaujímalo a zároveň si precvičiť svoju angličtinu s “native speakrom”.

            Pánovi Andersonovi ďakujeme a dúfame, že hlavne maturanti zúžitkujú cenné informácie vo svoj prospech.

        • Návrat do školy opäť posunutý
          • Návrat do školy opäť posunutý

            Milí študenti, vážení rodičia!

            Iste ste v médiách zachytili informáciu od ministra školstva o posunutí termínu návratu žiakov do škôl.

            Kvôli nepriaznivej pandemickej situácii sa s dištančnou výučbou na stredných školách začne po ukončení lockdownu a pretestovaní žiakov a učiteľov, ktoré sa predbežne uskutoční v dňoch 22. až 24.1. 2021.

            Maturanti by mohli podľa ministra školstva nastúpiť do školy po pretestovaní už od 18.1.

            MŠ zdôrazňuje, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa upravili aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka. Termín na ukončenie klasifikácie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31. marca.

            Ruší sa tiež externá časť maturitnej skúšky.

             

            Od 11.1. teda pokračujeme vo vyučovaní dištančnou formou podľa platného rozvrhu. 

             

            Všetky informácie zverejnené MŠSR nájdete tu:

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

             

            Informácie budeme aktualizovať, zostaňte doma a buďte zdraví! :)

             

            Vedenie školy

             

             

        • NÁVRAT DO ŠKOLY - 11. januára 2021
          • NÁVRAT DO ŠKOLY - 11. januára 2021

            Vážení rodičia a študenti,

            určite si všetci želáme, aby sa deti vrátili čím skôr do škôl a obnovila prezenčná forma vyučovania. 

            Z pedagogického i psychologického hľadiska to považujeme za veľmi dôležité!

            Návrat do školy 11. januára 2021 je ale aktuálne podmienený pretestovaním žiaka a jeho zákonného zástupcu na ochorenie COVID-19 

            (v zmysle rozhodnutí Pandemickej komisie vlády SR, Ústredného krízového štábu, vlády SR v uznesení, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky).

            Triedni učitelia Vám v blízkej dobe pošlú SMS s odkazom na google formulár, ktorý treba obratom vyplniť.

            Zriaďovateľ školy následne nahlási do 21. 12. 2020 do 14:00 prostredníctvom vyplneného formulára počet záujemcov o testovanie a miesto testovania tak, aby príslušné okresné úrady zabezpečili pre testovacie odberové miesto (MOM) dostatok antigénových testov. Indikatívne zistenie záujmu o testovanie, je potrebné z dôvodu plynulého zabezpečenia logistiky a distribúcie antigénových testov zo strany Ministerstva vnútra SR.

            Za vyplnenie Vám vopred ďakujeme. Prajeme Všetkým pohodové sviatky a v novom roku hlavne veľa zdravia a šťastia.

            ---

            Vedenie školy 

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje