NOVINKY

    • Novinky

        • Koniec školského roka
          • Koniec školského roka

            Ani sme sa nenazdali a školský rok je za nami. Bol to zvláštny rok. Náročný, plný zmien. Naviac sa niesol v znamení choroby a strachu, obáv o to, čo bude ďalej ...

            O to viac sme sa potešili, keď sme sa vďaka zlepšenej pandemicekj situácii ešte pred jeho koncom mohli spoločne stretnúť v škole.

            Želáme všetkým krásne prázdniny, aby ste nabrali čo najviac fyzických aj psychických síl a aby sme sa v zdraví mohli stretnúť v septembri a úspešne začať nový školský rok 2021/2022.

            PS: Takto krásne športovo sme ukončili tento školský rok. V športovom areáli M. Hossu v Trenčíne :) 

        • ELISA KUNKOVÁ V REPREZENTÁCIÍ WU 17
          • ELISA KUNKOVÁ V REPREZENTÁCIÍ WU 17

            Tréner reprezentácie WU17 Jozef Jelšic nominoval 22-členný tím na dva prípravné zápasy v Portugalsku. Medzi nominovanými je aj naša žiačka IV. OA Elisa Kunková. Sústredenie napokon prebiehalo vo Vysokých Tatrách, kde absolvovali prípravné zápasy a tréningy.

            Gratulujeme a prajeme veľa športových úspechov.

        • Samo Kňažko v NHL!
          • Samo Kňažko v NHL!

            Náš čerstvý absolvent, slovenský obranca Samuel Kňažko (18) patril k najmladším hráčom v tíme na MS v Lotyšsku. Vydarený šampionát mu otvoril dvere - podpísal kontrakt v NHL!

            Slovenský hokejový reprezentant Samuel Kňažko podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom Columbus Blue Jackets. "Modrokabátnici" si ho vybrali v drafte 2020 zo 78. miesta. Klub informoval o kontrakte na oficiálnej stránke.      

            Osemnásťročný obranca pôsobil v uplynulých troch sezónach v mládežníckych tímoch fínskeho klubu TPS Turku.      

            Kňažko bol jeden z dvoch draftovaných Slovákov v roku 2020, druhý bol Martin Chromiak, ktorého si zo 128. miesta vybral klub Los Angeles Kings. Absolvoval dva šampionáty hráčov do 18 aj 20 rokov. Štartoval aj na nedávno skončených MS v Rige, na ktorých odohral všetkých osem zápasov.

        • Chiara Kamenská sa v Maďarsku nestratila
          • Chiara Kamenská sa v Maďarsku nestratila

            BUDAPEŠŤ. Chiara Kamenská, žiačka našej školy sa minulý týždeň zúčastnila medzinárodného tenisového turnaja do 16 rokov TEJT U16 - Sori Cup v hlavnom meste Maďarska. Po úspešnej kvalifikácii, kde zdolala domácu hráčku Csenge Gyene 6:1, 6:2 sa prebojovala do hlavnej súťaže turnaja. 

            Hlavná súťaž sa začala v stredu 2.7.2021, kde opäť hrala proti maďarke Petra Koszo. Zápas vyhrala  6:1, 6:3 a tak sa po prvý krát prebojovala do druhého kola na medzinárodnom turnaji.

            Vo štvrtok hrala 2. kolo opäť proti domácej hráčke Viola Hajna Jeck, na ktorú už nestačila a prehrala 1:6, 4:6.

            Vo štvorhrách sa predstavila s českou hráčkou Charlotte Felux, kde aj po dobrých začiatkoch v oboch setoch nakoniec nestačili na domáce maďarky a prehrali tesne 4:6 a 5:7. 

            Chiare za úspešnú reprezentáciu školy a klubu gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

        • Náhrada OHL sezóny v USA aj s naším Denisom Bakalom
          • Náhrada OHL sezóny v USA aj s naším Denisom Bakalom

            Podujatie PBHH invitational 2021, ktoré sa koná v meste Erie je náhradou za OHL.

            Tu majú mnohí hráči možnosť rozvíjať a predviesť svoje schopnosti pred skautami NHL. Na súpiske bieleho tímu je aj náš žiak, 18-ročný obranca Denis Bakala, ktorý sa nakrátko objavil v drese HK Martin, no viac príležitostí dostal v extraligovej Detve.

             

        • Letné MSR v tenise už čoskoro. Od 7.6. do 11.6. 2021
          • Letné MSR v tenise už čoskoro. Od 7.6. do 11.6. 2021

            Na Letné majstrovstvá Slovenska v tenise v kategórii dorastencov sa dostali aj naši žiaci. A že ich nie je málo. Na tohtoročných majstrovstvách SR v Trnave budeme mať veľmi slušnú účasť. Začnime dievčatami. 

            Mladšie dorastenky a dorastenky – nominácia a priama účasť: Kiara Žabková, Karolína Mráziková, Chiara Kamenská, Nina Šimonová a náhradníčka: Nina Veličová. Niektoré dievčatá získali nomináciu na MS od Slovenského tenisového zväzu. Dievčatá na sebe tvrdo pracujú a preto si nomináciu zaslúžia.   

            Chlapci z našej školy na Letných majstrovstvách Slovenska v kategórii mladší dorastenci a dorastenci: David Schwarc, Jakub Chovanec, Martin Srnánek, Bruno Bernáth, Oliver Pivník, Pavel Gula a Dušan Baranec.

            Viac informácii o priebehu MSR v tenise nájdete na stránke www.etenis.sk.

            Všetkým našim žiakom – tenistom držíme palce 😊

        • Kiara Žabková opäť úspešná!
          • Kiara Žabková opäť úspešná!

            Naša žiačka Kiara Žabková (TC EMPIRE Trnava) sa stala víťazkou letných majstrovstiev Slovenska starších žiakov. Na dvorcoch TK Kúpele Piešťany zdolala vo finále Žabková domácu hráčku Soňu Depešovú 6:3, 6:3. U chlapcov sa z titulu tešil Poklemba po víťazstve 6:3, 6:4 nad Matejom Markovičom (OZ ŠK Odema Púchov). 

            Vo štvorhre dievčat sa z víťazstva tešili Žabková s Luciou Hradeckou (TK Slávia SPU Nitra), ktoré zdolali Sáru Kašťákovú s Miou Pohánkovou (obe TC EMPIRE Trnava) 7:6(5), 6:2.

             

        • Je správne mať svoj názor!
          • Je správne mať svoj názor!

            Pripraví škola žiakov do života? Dá sa zladiť práca a štúdium? 

            Nielen tieto, ale i mnohé ďalšie otázky rezonujú medzi študentami na prahu dospelosti, keď sa mnohí začínajú zamýšľať, čo ďalej po maturite. Rozvoj kritického myslenia a komunikačných zručností patrí medzi priority vzdelávania. Schopnosť vyjadriť a obhájiť svoj názor je veľmi dôležitá pre život, o to ťažšie, ak sa musí vyjadrovať v cudzom jazyku. I naši študenti sa popasovali s danými témami a dali svoje názory na papier...

        • Rozlúčili sme sa s našimi maturantami
          • Rozlúčili sme sa s našimi maturantami

            Aj keď nám budú chýbať, máme veľkú radosť z toho, že 30 krásnych mladých ľudí sa môže vďaka našej spoločnej snahe posunúť do ďalšej životnej fázy.

            Pre niektorých to bude dráha profesionálneho športovca (dnes dostali do rúk osvedčenia o odbornej spôsobilosti kvalifikovane vykonávať funkciu TRÉNERA 3. kvalifikačného stupňa), pre mnohých z nich štúdium na vysokej škole, pre ďalších zamestnanie.

            Želáme im len to najlepšie, veľa zdravia, športových, osobných i profesionálnych úspechov.

        • Alex Molčan zažil najväčší úspech v kariére
          • Alex Molčan zažil najväčší úspech v kariére

            ATP Belehrad: Alex Molčan, žiak našej školy sa konečne dočkal. Ako kvalifikant sa dostal až do finále a ani tam nesklamal. Vo finále podľahol až svetovej  jednotke Novakovi Djokovičovi 4:6 3:6. "Toto bol, samozrejme najlepší týždeň v mojej kariére. Zvlášť, keď som postúpil z kvalifikácie do svojho prvého finále. Bojoval som a hral dobrý tenis. Bojoval som aj vo finále, snažil som sa, nehral som zle, ale stál proti mne Djokovič. Dúfam, že sa mi podarí udržať na tejto úrovni," povedal Molčan na pozápasovej tlačovej konferencii. Molčan napriek prehre dosiahol životný úspech, keď v srbskej metropole si najskôr pripísal svoje prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na okruhu ATP Tour a nikdy predtým nehral ani štvrťfinále. 

            Úspech mladého Slováka ocenil aj Djokovič, ktorý mu po finále pogratuloval, podľa Molčana potvrdil povesť sympaťáka: "Povedal mi zopár slov, čo si vážim. Je veľký sympaťák, na kurte to možno tak nevyzerá, ale je neskutočne milý a pokorný. Keď som išiel okolo ako prvý ma po slovensky pozdravil, aj to dokazuje, aký je človek."

            Slovák začal dobre a získal hneď úvodné podanie súpera, Djokovič ho však vzápätí rebrejkol. V piatej hre však Molčan opäť prelomil Srbov servis a viedol 3:2. Potom prehral tri hry za sebou, no dokázal zdramatizovať divoký prvý set, keď opäť získal brejk a skorigoval na 4:5. Ani on si však neudržal podanie a Djokovič napokon vyhral prvý set.

            V tom druhom si už obaja dali na svojich servisoch väčších pozor. Až v šiestej hre Djokovič brejkol Molčana a odskočil na rozdiel dvoch bodov, Slovák ho však hneď rebrejkol a dostal sa späť do hry. Ani on však bod nepotvrdil a Srb následne na dvakrát doviedol zápas do víťazného konca.  

            Niekoľkoročná drina sa vypláca. Dúfame, že to nebude jeho posledné finále na turnajoch ATP. Držíme palce :-)

        • Naši hokejisti bodujú
          • Naši hokejisti bodujú

            Náš úspešný absolvent Jožko Švec a náši študenti Tomáš Dudáš a Samuel Krajč začali s letnou prípravou a sú, podľa vyjadrenia samotného klubu, "najväčšími srdciarmi" Dukly Trenčín.

            Na poslednej fotke je na ľade Samuel Kňažko, ktorý bol nominovaný na MS 2021!

            Z úspechov našich chlapcov máme veľkú radosť a držíme im palce :)

        • Aká je povinnosť zákonného zástupcu žiaka?
          • Aká je povinnosť zákonného zástupcu žiaka?

            Milí rodičia, 

            podľa posledného "Manuálu covid školského semaforu pre stredné školy" zverejneného 13.5. má zákonný zástupca žiaka tieto povinnosti:

            Zákonný zástupca:

            a) Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo strednej školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobných ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami v súlade s aktuálne platnými opatreniami ÚVZ SR, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

            b) Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška/ respirátor (náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            c) Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy, internátu - na školský rok 2020/2021.

            d) Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní 3 a viac dní po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti (Príloha č. 4). Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            e) V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok nemôže dieťa navštevovať školu. V prípade neprítomnosti žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:

            1) podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom)

            2) ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) Strana 6 z 17 predloží pri návrate žiaka do školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je žiak v starostlivosti), a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

             

            Ďakujeme, že môžeme spoločnými silami prispieť k návratu detí do školy.

             

        • Od 17.5. ideme všetci do školy!
          • Od 17.5. ideme všetci do školy!

            Konečne dobrá správa, od pondelka 17.5. nastupujú všetci žiaci školy na prezenčnú výučbu. 

            Naďalej sa však budeme striktne riadiť školským semaforom a športovým covid automatom.

            Nástup do školy je v pondelok o 8.00 hod,. 1. a 2. hodina bude s triednym učiteľom (privítanie, odozvdanie čipových príveskov pre vstup do školy, úvodné pokyny), potom športový blok do 12.00 hod., prosím, prineste si športové oblečenie a obuv.

            Od utorka budeme pokračovať podľa rozvrhu platného pred pandémiou, rozvrh bude zverejnený na stránke školy.

            V prípade záujmu o obedy sa dopredu nahláste v ŠJ.

            Dôležité!!!

            Žiaci už nemajú povinnosť preukázať sa negatívnym testom, je ale potrebné odovzdať pri vstupe do školy vyplnené a podpísané Vyhlásenie o bezinfekčnosti, bez ktorého nemožno vstúpiť do budovy školy.


            Za neplnoletých žiakov vypisujú vyhlásenie ich zákonní zástupcovia, plnotetí žiaci podpíšu vyhlásenie sami:

            Vyhlásenie o beinfekčnosti -zak. zastupca / plnoletý žiak


            Žiaci majú naďalej povinnosť mať počas školského dňa mať prekryté ústa a nos rúškom alebo respirátorom.


            TEŠÍME SA NA VÁS :)


        • Aký bude náš život o rok? O dva? O tri?
          • Aký bude náš život o rok? O dva? O tri?

            Túto otázku si kladú mnohí z nás, ale asi najviac sa dotýka mladých ľudí, ktorí práve končia jednu etapu svojho života a na základe skúseností z posledného roka, ktorý do našich životov priniesol veľa zmien, sa rozhodujú, ktorým smerom sa ubrať ďalej.

            Pozrite si na krátky výber z predstáv našich maturantov, kde vidia seba a svoju rodinu o päť rokov, ktoré prezentovali na hodinách anglického jazyka. Maturita sa síce zrušila ale vzdelávanie sa nekončí. Je to predsa neoddeliteľná súčasť života!

        • 1. kolo prijímacích talentových skúšok
          • 1. kolo prijímacích talentových skúšok

            Prvé kolo priímacích talentových skúšok je úspešne za nami. Vďaka patrí všetkým, ktorí sa podieľali na ich organizácii. Uchádzači o štúdium podali výborné športové výkony a veľmi sa snažili i pri absolvovaní psychotestov. 

        • Absolvent SSŠŠ Trenčianske Teplice Milan Škriniar je majstrom Serie A! Inter Miláno po 11 rokoch oslavuje scudetto
          • Absolvent SSŠŠ Trenčianske Teplice Milan Škriniar je majstrom Serie A! Inter Miláno po 11 rokoch oslavuje scudetto

            O prvom scudette pre "nerazzurri" od roku 2010 rozhodla remíza Atalanty Bergamo na ihrisku Sassuola Calcio 1:1 v 34. kole Serie A, po ktorej už vedúci Inter nemôže v tabuľke nik predstihnúť.

            Zverenci trénera Antonia Conteho majú štyri kolá pred koncom 13-bodový náskok na Bergamo, Neapol aj mestského rivala AC Miláno. Inter získal 19. majstrovský titul v klubovej histórii.

            Ide o aj veľký úspech Slováka, 26-ročný stopér Škriniar je jedným z mála futbalistov spod Tatier, ktorý vyhral elitnú európsku ligu. Titul v jednej zo štyroch najlepších líg sveta (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko) sa podarilo v samostatnosti Slovenska doteraz vyhrať len dvom hráčom. Španielsku La Ligu v roku 1994 Petrovi Dubovskému a nemeckú Bundesligu v roku 2009 Petrovi Pekaríkovi.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje