NOVINKY

    • Novinky

          • HĽADÁME ZÁUJEMCOV

            SŠG Trenčianske Teplice príjme do pracovného pomeru od 1.9.2018 učiteľa / učiteľku s aprobáciou MATEMATIKA - CHÉMIA - INFORMATIKA. Možnosť prijať aj uchádzača s kvalifikáciou pre 2. stupeň ZŠ, resp. nižší stupeň 8-ročného gymnázia.

            Kontakt: riaditel@sportovegymnazium.sk            tel: 0911/410034

        • ÚSTNE MATURITNÉ SKÚŠKY 2018
          • ÚSTNE MATURITNÉ SKÚŠKY 2018

            V dňoch 21. –  23. mája 2018 sa na našej škole uskutočnili ústne maturitné skúšky. Zúčastnilo sa ich spolu 13 maturantov, ktorí maturovali z nasledovných predmetov:

            slovenský jazyk a literatúra - 13 žiakov

            anglický jazyk - 13 žiakov

            biológia - 8 žiakov

            geografia - 6 žiakov

            základy športovej prípravy - 13 žiakov

            Maturitné skúšky sa niesli v pokojnej atmosfére. Mnohí študenti  preukázali výborné znalosti, čo ocenili i jednotlivé maturitné komisie. Dúfame, že naši maturanti zúročia nadobudnuté vedomosti i v ďalšom štúdiu na vysokých školách. Všetkým maturantom srdečne gratulujeme a želáme im do života veľa zdravia, šťastia a úspechov.

             

            Mgr. Lukáš Gallo, koordinátor MS

          • ÚSPEŠNÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V TENISE

            ŽILINA - Na letných majstrovstvách Slovenska staršieho dorastu sa vo finále dvojhry stretli žiaci našej školy Tomáš Baláži a Samuel Puškár. Samuel Puškár vyhral a stal sa majstrom Slovenska nie len vo dvojhre, ale aj vo Štvorhre. 

            PIEŠŤANY - Na majtrovstvách Slovenska starších žiakov v Piešťanoch zvíťazil Peter Benjamin Privara.

            Gratuľujeme za výbornú reprezantáciu škola a prajeme veľa úspechov.

          • SLOVENSKO - HOLANDSKO

            TRNAVA - dňa 31.5.2018 sa uskutočnil Medzinárodný prípravný zápas Slovenska proti Holandsku. Výsledok zápasu skončil 1:1. V základnej zostave Slovenského národného tímu bol aj žiak našej školy Milan Škriniar, ktorý tu aj úspešne zmaturoval. Na štadióne bolo približne 15 000 ľudí. Zápas sa odohral na pôde Trnavského Spartaku v City Aréne, tento areál je veľmi moderne zariadený a patrí k najlepším na Slovensku.

            Pre žiakov to bol veľký zážitok vidieť slovenské ale aj zahraničné hviezdy futbalu. Na zápas sa boli pozrieť tréneri: Katarína Jurgová, Stanislav Ďuriš, žiaci: Branislav Rybička, Samuel Žáčik, Eva Šatková a Filip Dráb.

            Vyjadrenie žiakov: ,,Z atmosféry zápasu sme boli nadšení, niektorí sme sa zúčastnili na zápase reprezentácie po prvýkrát. Prekvapil nás počet divákov, ktorí prišli na zápas”.

        • OZNAM
          • OZNAM

            Vedenie SŠĢ Trenčianske Teplice oznamuje študentom, že počas ústnych maturitných skúšok bude v dňoch 21.5. (pondelok) 22.5. (utorok) RIADITEĽSKÉ VOĽNO, v stredu 23.5. bude OČAP (prineste si oblečenie do prírody).  Vo štvrtok a v piatok sa vyučuje podľa rozvrhu.

          • EMPIRE SLOVAK OPEN 2018

            TRNAVA - Vo štvrtok 17.5.2018 sme sa boli s našimi tenistami pozrieť na najväčší ženský turnaj na Slovensku EMPIRE Slovak Open s dotáciou 100.000 USD. Bohužiaľ neprialo nám počasie. Celý deň pršalo. Videli sme len jednu štvorhru, ktorú hrali v hale a pár tréningov. Pre žiakov, hlavne tých mladších to bol aj tak veľký zážitok, byť v takej blízkosti hráčok ako PETKOVIČ, MIHALÍKOVÁ, KUŽMOVÁ, ZVONAREVA, ABANDA. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • BESEDA S PETROM PRIVAROM

            Dňa 10. mája sa na našej škole konala beseda s prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky Petrom Privarom. Predmetom besedy bolo viacero oblastí, a preto si na svoje mohli prísť starší i mladší študenti. Témou prednášky bola športová kariéra Petra Privaru a jeho aktuálne postavenie v slovenskej cyklistike ako i využitie športu v budúcom povolaní a možnosti smerovania svojej kariéry. Reč bola i o aktuálnom celosvetovom probléme – dopingu. Žiaci mali priestor i na diskusiu, kde sa mohli dozvedieť i informácie o Petrovi Saganovi.                           

            Dúfame, že prednáška bola pre študentov spestrením ich dňa a zároveň ďakujeme pánovi Privarovi za ochotu a čas strávený s našimi študentmi. Fotky z besedy si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • RIADITEĽSKÉ  VOĽNO
          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            Vedenie SŠG Trenčianske Teplice oznamuje, že v dňoch 30.4. (pondelok) a 7.5. (pondelok) je žiakom udelené RIADITEĽSKÉ VOĽNO.

          • ZABA Cup

            Náš žiak, Peter Benjamín Privara, bol úspešný na antukovom turnaji tretej kategórie s názvom ZABA Cup. Privara v semifinále dvojhry zdolal krajana Petra Nada 6:2, 6:3. V nedeľňajšom singlovom finále vyzval druhého nasadeného Slovinca Luna Obrula a po výsledku 6:0, 6:2 vybojoval singlový titul. Privara spolu s Matejom Palčom postúpili aj do finále štvorhry. V sobotňajšom finále vyhrali nad slovinským párom Aljaz Kirbis/Maj Premzl 6:1, 6:4.

            Peťovi gratulujeme a prajeme veľa podobných úspechov. :-)

          • Deň narcisov

            Napriek mnohým poverám, i v piatok 13-teho sme mali dôvod na radosť. V tento deň sa na našej škole konala celoslovenská zbierka Deň narcisov 2018 na podporu onkologických pacientov a ich rodín. Tohtoročný výnos zbierky bol 815,79 eur. Veľká vďaka patrí zúčastneným žiakom za ochotu a spoluprácu pri organizovaní zbierky ako aj všetkým darcom. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • FUTBAL - dievčatá postúpili do ďalšieho kola

            Dňa 12.4. 2018 sa uskutočnilo okresné kolo vo futbale mladších žiačok. Našu školu reprezentovali:
            Nina Šimonová - Alexandra Blahovcová, Ema Cmarková, Soňa Panáková, Chiara Kamenská, Ashley Krajčovičová. Dievčatá vybojovali druhé postupové miesto.

            Zápasy:
            ZŠ VEĽKOMORAVSKÁ - SŠG - 3:0
            ZŠ KUBRANSKÁ - SŠG - 2:6
            ZŠ Horná Súča - SŠG - 4:8

            Dievčatám gratulujeme k víťazstvu a držíme palce v ďalšom kole.

            Jurgová

        • OZNAM O KONANÍ KVALIFIKAČNÝCH SKÚŠOK
          • OZNAM O KONANÍ KVALIFIKAČNÝCH SKÚŠOK

            Vážení študenti 1.ŠA, V.OA, 2.ŠA, VI.OA, v dňoch 23. 05. až  25. 05. 2018 od 9:00 hod. sa v škole uskutočnia Kvalifikačné skúšky - obhajoba záverečnej práce I. kvalifikačného stupňa - tréner športu (1.ŠA a V.OA) a II. kvalifikačného stupňa - tréner športu (2.ŠA a VI.OA). 

            Časový harmonogram bude zverejnený týždeň pred skúškami. Informácie a pokyny ku skúškam si môžete pozrieť v tomto odkaze KVALIFIKAČNÉ SKÚŠKY

            UPOZORNENIE! V prípade neúčasti na skúškach - obhajobách je študent povinný informovať triedneho učiteľa, alebo Mgr. Katarínu Jurgovú. Kvalifikačnú skúšku a obhajobu záverečnej práce II. a III. kvalfikačného stupňa - tréner šport, môže absolvovať len študent, ktorý získal nižší stupeň (vysvetlenie: II. stupeň - študent, ktorý získal I. stupeň a III. stupeň - študent, ktorý získal II. stupeň).

             

            Vednie školy

          • LETNÉ TENISOVÉ TÁBORY

            Letné prázdniny sú ešte ďaleko, ale mnohí rodičia už plánujú pre svoje deti program.

            V prípade záujmu, môžete aj tento rok prihlásiť svoje deti na tábory, ktoré organizuje ŠPORTOVÁ AKADÉMIA Trenčianske Teplice.  

            Viac informácii o táboroch sa dozviete kliknutím na odkaz

        • Aktivity s CPPPaP
          • Aktivity s CPPPaP

            V druhom polroku školského roka boli na našej škole v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie sídliaceho v Trenčíne realizované aktivity zamerané na prevenciu užívania návykových látok a toleranciu k sociálnym skupinám. Aktivity boli určené pre žiakov vyššieho gymnázia, kde spolu s pracovníčkami CPPPaP rozoberali vplyv návykových látok na zdravie mladých ľudí a športovcov, vyjadrovali svoj postoj k jednotlivým sociálnym skupinám a učili sa tak vzájomnej tolerancie aj voči sebe ako školskej či športovej skupine. Budúci maturanti sa mohli zorientovať vo svete vysokých škôl a otestovať sa, ktorá vysoká škola je pre nich najvhodnejšia. Aktivity boli pre žiakov zaujímavé a spokojnosť bola na oboch stranách. Ďakujeme pracovníčkam CPPPaP za ich ochotu a čas venovaný našim žiakom. Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • LYŽIARSKY KURZ
          • LYŽIARSKY KURZ

            JASNÁ - Náš tohtoročný lyžiarsky kurz sa konal  pod vedením profesionalnych inštruktorov ( Mgr. Hromjaková Eva, Mgr. Jurgová Katarína, Mišurová Michaela ) v dňoch od 12.3. do 16.3. 2018 v najznámejšej oblasti Nízkych Tatier a to v Jasnej v Demänovskej Doline, ktorá je súčasťou Národného parku Nízke Tatry. Lokalita, vďaka výborným terénom a množstvu lanoviek a vlekov je vyhľadávaným lyžiarskym strediskom medzinárodného významu.

            Naši študenti tak mali možnosť si preveriť svoje schopnosti a zručnosti na takmer 50 km zjazdoviek a odviesť sa na mnohých vlekoch vynikajúcej kvality a špičkovej najnovšiej výroby.

            Naši študenti mali za cieľ oboznámiť sa s technikou a metodikou zjazdového lyžovania a snowboardingu. Ďalej získať kladný vzťah k zimným sezónnym činnostiam vo forme výučby základov zjazdového lyžovania a snowboardingu.

            Naši študenti mali možnosť si precvičiť základný a zdokonaľovací výcvik v zjazdovom lyžovaní a snowboardingu, ako aj animátorské a organizačné schopnosti a to ich vlastnými kultúrnymi príspevkami v priamom prenose, ktoré boli veľmi úsmevné a poučné.

            Počas L.K. sa zúčastnili turistickej prechádzky na Vrbické pleso a navštívili Symbolický cintorín na vrchu Ostredok. Taktiež si vypočuli prednášku Horskej služky od profesionálneho záchranára Petra Garaja. Navštívili aj najvyšší  vrchol v Jasnej CHOPOK  2024 m.n.m. aj keď len lanovkou FUNITEL nakoľko bolo veľmi nepriaznivé počasie.

            No a najviac sa potešili naši študenti ako inač návšteve Aquaparku TATRALANDIE, ktorú nanštevujeme každoročne. A čo povedať na záver ? Pozrite si fotoalbum.

            Mgr.Hromjaková Eva

             

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje